Serviciul de emitere a rovinietei şi a taxei de pod ar putea funcţiona miercuri cu dificultate, în intervalul orar 01:00 - 03:00, din cauza unor lucrări de mentenanţă la sistemul informatic, a anunţat marţi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CNAIR îi informează pe şoferi că achitarea peajului pentru trecerile efectuate pe la podurile peste Dunăre de la Feteşti - Cernavodă în data de 25 aprilie se poate realiza până cel târziu ora 24:00 a zilei următoare.

Totodată, utilizatorii reţelei de drumuri naţionale, care folosesc în data de 25 aprilie infrastructura pentru care se aplică tariful de utilizare, pot achita rovinieta până cel târziu la ora 24:00 a zilei respective.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat luni că a fost identificată ”o breşă de securitate care ar fi putut fi exploatată de un atac informatic” la site-ul www.cnadnr.ro, al CNAIR.

Site-ul a fost afectat de un atac informatic luni, în jurul orei 8 dimineaţa, şi redevenit activ după o pauză de mai multe ore.