Şcolile rămân închise în continuare din cauza viscolului în Bucureşti şi în unsprezece judeţe, a anunţat, marţi seară, Ministerul Educaţiei, care a precizat că în două dintre aceste judeţe - Teleorman şi Ilfov - cursurile rămân suspendate inclusiv vineri.

Potrivit Ministerului Educaţiei, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cursurile şcolare sunt suspendate integral, miercuri, în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa,  Ialomiţa şi Olt. În acelaşi timp, suspendarea integrală a cursurilor a fost extinsă până joi, 1 martie, inclusiv, în judeţele Argeş şi Dolj, respectiv până vineri, 2 martie, inclusiv, în Capitală, în Ilfov şi în judeţul Teleorman.

De asemenea, miercuri, în judeţul Giurgiu sunt închise toate unităţile de învăţământ, cu excepţia a cinci grădiniţe din municipiu, aceeaşi situaţie fiind şi în Tulcea.

În judeţul Vaslui, vor fi două şcoli cu activitatea suspendată, în Vâlcea sunt patru şcoli cu activitatea suspendată miercuri, Liceul Lădeşti fiind închis în data de 1 martie, iar în Vrancea vor fi închise structuri de învăţământ.

Orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.