Procurorii DIICOT de la Serviciul Teritorial Galaţi au prins în flagrant autorii celor două jafuri din bancomat din noaptea de 10 spre 11 septembrie 2020, din localitatea Lieşti, şi 14 spre 15 septembrie 2020, din localitatea Tuluceşti, au precizat surse judiciare .

 

Mai exact, au fost identificaţi 4 indivizi în localitatea Vulturu, judeţul Vrancea, în timp ce încercau să detoneze un bancomat, conform surselor citate.

 

Aceştia au încercat să fugă, dar au fost prinşi de către procurorii DIICOT, alături ofiţerii de ofiţerii de la Crimă Organizată şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

 

La acţiune a participat şi un elicopter MAI, au mai declarat surse judiciare. Oamenii legii efectuează mai multe percheziţii pe raza municipiului Galaţi.

 

Metoda jafului din bancomate, după ce hoţii aruncă în aer aparatele, s-a răspândit în mai multe zone din ţară. Modul de lucru, deşi nu e tras la indigo, are la baza câteva similitudini: indivizii actionează rapid, întotdeauna în toiul nopţii, şi se asigură că lasă cât mai puţine indicii. În toate situaţiile, autorii au grijă să nu le fie surprinse feţele de nicio cameră de supraveghere instalată în zonele unde dau atacul- fie poartă haine cu glugă, fie îşi pun cagule, sau chiar acoperă camerele.

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro