O problemă nerezolvabilă de matematică, dată elevilor la o şcoală din China, a surprins internauţii prin absurditatea acesteia, scrie descopera.ro

Conform IFL Science, problema suna în felul următor: „Dacă o navă are la bord 26 de oi şi 10 capre, ce vârstă are căpitanul vasului?”.

Răspunsurile au fost dintre cele mai variate: „Vârsta căpitanului este... nu ştiu. Nu pot rezolva asta” sau „Căpitanul trebuie să aibă cel puţin 18 ani pentru că un minor nu are are voie să fie căpitan pe vas”.

Utilizatori ai Weibo şi Twitter şi-au pus însă o întrebare cu privire la intenţiile şcolii primare Nanchong din China care a dat problema elevilor. Dar şcoala susţine că astfel de teste sunt bune pentru dezvoltarea gândirii critice şi creative a elevilor, scrie descopera.ro.

Pe site-ul Weibo, o persoană a dat un răspuns interesant la controversata problemă: “Greutatea totală a 26 de oi şi 10 capre este de 7700 kg, dacă luăm în calcul greutatea medie a fiecărui animal. În China, pentru a putea fi căpitanul unei nave ce transportă la bord o greutate mai mare de 5000 kg trebuie să ai deja o licenţă de cinci ani pentru a conduce respectiva ambarcaţiune. Vârsta minimă la care poţi obţine permisul este de 23 de ani, aşa că respectivul căpitan are cel puţin 28 de ani”.