Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin acuză femeile care practică prostituţia pe raza oraşului, că nu îşi achită deloc amenzile încasate, iar bugetul local are de suferit. Primarul Marius Screciu se plânge de faptul că, deşi amenzile primite de prostituate figurează drept venit la bugetul local, aceşti bani nu sunt plătiţi niciodată, scrie presa locală.

,,Avem aproximativ 62 de miliarde lei vechi de încasat de la 25 de persoane care practică prostituţia, toate femei. Opt miliarde are de plată persoana care se află pe primul loc. Sunt bani pe care comunitatea nu poate să îi încaseze, mai mult decât atât avem şi costuri pentru a verifica aceste amenzi. Din păcate fiecare amendă trebuie verificată la instituţiile unde persoanele în cauză ar putea avea venituri, dacă au luat ceva pe numele lor, dacă s-au angajat undeva, ca noi să putem verifica şi pune oprire pe aceste venituri”, a precizat primarul Marius Screciu, potrivit flux24.ro.

Amenzile se pot achita şi prestând muncă în folosul comunităţii, însă nici această soluţie se pare că nu este pe placul femeilor în cauză. Ele nu se prezintă niciodată atunci când sunt chemate în instanţă pentru această cauză.

,,Nu înţeleg nici atitudinea organelor care aplică aceste amenzi. Am avut într-o zi o fată care a primit şase amenzi, două de la jandarmi, două de la poliţia municipală şi două de la poliţia de frontieră. Eu înţeleg că trebuie să-şi realizeze un anumit cuantum de amenzi, dar ne confruntăm efectiv cu un blocaj. Dânşii le dau, noi nu le putem încasa, cu judecata nu rezolvăm nimic, amenzile cresc exponenţial şi o să ajungem la un moment dat să avem cheltuieli la fel de mari pentru verificarea acestor amenzi, cât amenzile propriu zise”, a adăugat Marius Screciu