Un tânăr a stat peste şase ore pe acoperişul unui hotel de 13 etaje din centrul Iaşiului şi a ameninţat că se aruncă în gol, fără a avea o revendicare clară, bărbatul coborând în cursul serii, după negocieri îndelungate cu poliţiştii. Bărbatul a fost dus la spitalul de psihiatrie Socola din Iaşi, unde va fi expertizat.

Tânărul, în vârstă de 26 de ani, s-a urcat, miercuri după-amiază, pe acoperişul Hotelului Unirea din Iaşi, clădirea având 13 etaje, şi a ameninţat că se va arunca în gol. El a recurs la acest gest, după ce a mâncat prânzul la restaurantul aflat la ultimul etaj al hotelului.

Bărbatul a început să strige că vrea unirea, dar s-a plâns şi că o duce greu din punct financiar. La faţa locului au sosit mai multe echipaje ale Poliţiei şi pompierilor, în apropierea hotelului fiind întinsă şi o pernă pneumatică, care să atenueze impactul în cazul în care tânărul s-ar fi aruncat de pe clădire.

Mai mulţi poliţişti au urcat pe clădire pentru a negocia cu bărbatul, discuţiile durând mai multe ore. La faţa locului a sosit şi primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

În cele din urmă, tânărul a fost convins să coboare de pe clădire. El a stat pe acoperiş timp de peste şase ore, în zonă adunându-se zeci de ieşeni.

Bărbatul le-a spus jurnaliştilor că nu are un loc de muncă şi că a vrut astfel să atragă atenţia asupra greutăţilor cu care se confruntă.

El a fost urcat într-o maşină a Poliţiei, fiind dus la Spitalul Socola din Iaşi, unde va fi supus unei expertize psihiatrice.