Compania de stat CFR Călători a anunţat miercuri că va suplimenta cu peste 8.000 de locuri, în minivacanţa de 1 Mai, trenurile către cele mai solicitate destinaţii şi recomandă achiziţionarea din timp a biletelor pentru a evita aglomerarea.

Astfel, în perioada 28 aprilie – 1 mai 2017 vor fi puse în circulaţie trenuri suplimentare. Sunt vizate Capitala şi oraşe din ţară precum Baia Mare, Braşov, Arad, Petroşani, Târgu Jiu, Craiova, Iaşi, Vaslui, Suceava, Timişoara şi Drobeta Turnu Severin, care vor fi conectate cu litoralul prin trenuri directe, până la Mangalia.

Pasagerii vor putea ajunge pe litoral şi cu cu Trenul Tineretului (IR 1987 / IR 1986), care va pleca din Bucureşti Nord la ora 02:55 şi va sosi în Constanţa la ora 06:05, iar în Mangalia la ora 07:53, cu opriri în staţiunile de pe parcurs. ”De asemenea, pe ruta Bucureşti - Constanţa vor circula şi Trenurile Litoral.

Durata de circulaţie a acestora este de 2 ore, fără opriri intermediare, iar a celorlalte trenuri din grafic durata este de aproximativ 2 ore şi 30 de minute. Preţul unui bilet pentru un adult la tren IR, clasa a 2-a, cu loc rezervat, pe ruta Bucureşti-Constanţa costă 59,6 lei, iar un bilet dus-întors are o reducere de 10% şi este 108,1 lei”, se arată în comunicat.

Studenţii beneficiează de gratuitate, iar elevii au reduceri de 50%. Un bilet la clasa a 2-a pentru un elev este de 29,80 lei pentru un tren IR pe ruta Bucureşti-Constanţa. CFR Călători recomandă călătorilor să cumpere din timp biletele pentru a evita situaţiile neplăcute generate de afluenţa mare de călători cauzate de călătoriile gratuite ale studenţilor.

Biletele pot fi achiziţionate anticipat online de pe site-ul companiei, de la automatele XsellKiosk din gări, direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR sau de la de la distribuitori autorizaţi (agenţii de turism). ”Rugăm studenţii să acceseze agenţia de voiaj CFR din Campusul Universitar Regie Bucureşti şi casele de bilete dedicate lor şi marcate vizibil în spaţiile din holurile marilor gări”, se arată în comunicat.

De 1 Mai, toate agenţiile de voiaj CFR Călători vor fi închise, cu excepţia agenţiilor Carrefour Colentina şi Titan din Bucureşti şi Iulius Mall din Iaşi.