De duminică, s-a schimbat mersul trenurilor. Au fost introduse garnituri noi, speciale pentru cei care merg spre cele mai cunoscute zone turistice din ţară. În plus, mai multe rute au fost modificate.

Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015 va fi valabil până la 12 decembrie 2015, urmând să fie în circulaţie, zilnic, peste 1.100 de trenuri.

CFR Călători precizează că va asigura, şi în 2015, serviciul public de navetă între marile oraşe şi localităţile din proximitatea acestora. De asemenea, va fi menţinut mersul de tren cadenţat pe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare permit acest lucru şi unde traficul de călători este cu preponderenţă de navetă: Bucureşti Nord - Ploieşti, Bucureşti Nord - Piteşti şi Constanţa - Mangalia (în sezonul estival).

Pe de altă parte, unele trenuri InterRegio, cu plecări din Cluj, Craiova, Piteşti şi alte oraşe, au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe staţii de pe traseu. Astfel, faţă de 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

În această iarnă, după suplimentările capacităţii de transport din perioada Sărbătorilor de iarnă, sunt introduse Trenurile Zăpezii, prin care pasagerii vor ajunge în cele mai căutate destinaţii turistice montane ţară.

În plus, prin această ofertă, în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de preţ la bilete. Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni până joi, pentru călătoriile, pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinaţie: una din staţiile feroviare de pe ruta Sinaia - Braşov; gara Vatra Dornei Băi; gara Petroşani.

Totodată, şi în 2015, trenurile de pe ruta Bucureşti Nord - Constanţa vor avea durate de parcurs reduse, de aproximativ două ore.

Tot în 2015, pasagerii vor putea să călătorească în afara ţării zilnic, cu trenuri directe din Bucureşti Nord către Viena (de la 39 de euro pe sens), Budapesta (de la 29 de euro pe sens) şi Sofia. De asemenea, oferta de transport internaţional include trenuri zilnice directe către Budapesta şi din Timişoara, Braşov, Târgu Mureş şi Cluj Napoca.

Mersul Trenurilor de Călători 2014-2015 va putea fi cumpărat din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară, la preţul de 13 lei. În condiţiile în care conţinutul Mersului Trenurilor va putea fi updatat, călătorii sunt rugaţi să solicite informaţii cu privire la mersul trenurilor de la staţiile şi agenţiile CFR sau să acceseze site-ulwww.cfrcalatori.ro

 

Digi24