Pompierii care au salvat, după o intervenţie de aproximativ zece ore, copilul de doi ani din judeţul Teleorman care a căzut într-un puţ adânc de 16 metri, l-au vizitat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti şi i-au adus un urs mare de pluş. Locotenent-colonel Cristian Radu de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că, dacă ar fi intervenit pe calea clasică în astfel de situaţii, prin săpare până la adâncimea la care se afla copilul, misiunea s-ar fi prelungit, adăugând că intervenţia a avut şi o "presiune continuă" din cauza vârstei băieţelului, comunicarea cu el nefiind posibilă.

"Orice intervenţie pe care o executăm şi orice misiune pe care o efectuăm presupune un grad de risc. Intervenţia asta a presupus şi o presiune continuă asupra noastră pe care am resimţit-o emoţional, fiind vorba de un copil mic, de un an şi opt luni, cu care nu am putut stabili un contact direct. Ne-a luat un timp să stabilim poziţia copilului, astfel încât scoaterea lui să fie făcută cu cât mai puţine daune asupra sa", a declarat Cristian Radu.

Salvatorii copilului i-au adus acestuia un urs mare de pluş, cu care Dănuţ, despre care spun că este "un luptător" pe care îl apreciază, să se poată juca.

Locotenentul a mai spus că, dacă intervenţia se făcea pe calea obişnuită în astfel de situaţii, prin săpare până la adâncimea la care se afla copilul, misiunea s-ar fi prelungit, întrucât braţul excavatorului era la lungimea maximă şi ar fi trebuit aduse utilaje suplimentare.

"Adâncimea la care se afla copilul ne determina să avem o viziune de ore sau chiar zile din punct de vedere al desfăşurării misiunii. Din fericire, am găsit soluţia posibilă. În situaţia în care această metodă pe care am folosit-o, utilizând aceste dispozitive de ancorare a micuţului şi de ancorare a lui, dacă mergeam pe soluţia clasică în astfel de cazuri, respectiv săpat până la adâncimea la care se afla, în condiţiile în care braţul excavatorului era la limita maximă deja, asta presupunea aducerea unor utilaje suplimentare, iar misiunea s-ar fi prelungit", a povestit pompierul, explicând că săparea până la adâncimea de nouă metri a durat aproape şase ore.
Ionel Răducu, plutonier adjutant de la Detaşamentul Special de Salvatori, cel care l-a prins pe băieţelul căzut în puţ, a spus că este prima oară când vizitează o persoană pe care o salvează şi se declară emoţionat, dar fericit că a mai salvat o viaţă.

"În momentul preluării copilului eram plin de emoţii şi fericit că am mai salvat o viaţă. E prima oară când vin să văd pe cineva pe care l-am salvat. Am mai avut o intervenţie, acum şapte ani, dar cu acel copil se putea comunica. Cu acesta nu am putut comunica din cauza vârstei, dar l-am avut tot timpul sub supraveghere video şi audio", a declarat el, recomandându-le părinţilor să-şi supravegheze mai atent copiii.