Forţele de ordine vor asigura, în perioada următoare, paza în zona clubului Bamboo care a ars în totalitate sâmbătă dimineaţă, iar pompierii vor rămâne la faţa locului pentru prevenirea eventualelor incidente, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog. Ea a spus că specialiştii au constatat colapsul clădirii şi au recomandat dezfectarea totală a acesteia.

Potrivit purtătorului de cuvânt, este interzis accesul oricăror persoane în zona afectată până la stingerea focarelor de incendiu şi asigurarea elementelor de construcţie a clădirii. De asemenea, forţele de ordine vor asigura paza zonei, la indicaţia procurorului de caz, iar pompierii vor rămâne în continuare la faţa locului în perioada următoare, pentru a preveni incidentele.

Monica Dajbog a adăugat că specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au făcut o evaluare a structurii de rezistenţă şi au constatat colapsul clădirii, recomandarea lor fiind cea de dezafectare totală.

„La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost deschis un dosar penal pentru cercetarea tuturor circumstanţelor care au dus la producerea incendiului. În paralel, specialiştii Inspectoratului de stat în Construcţii au făcut o evaluare a structurii de rezistenţă a clădirii, constatând colapsul acesteia. Recomandarea Inspectoratului este aceea de dezafectare totală”, a declarat Dajbog.

În urma incendiului din Clubul Bamboo la spitalele din Capitală au ajuns 44 de persoane, dintre care sâmbătă după-amiază mai sunt internate cinci.

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la ora 03.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

La locul incendiului au fost mobilizate 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, patru autospeciale de intervenţie la înălţime, 28 de echipaje SMURD de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, 26 de ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, un punct de comandă mobil, patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, un echipaj de scafandri cu barcă, două spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare.

În total, peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste şase ore, pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul în totalitate.

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, spune că nu există nicio autorizaţie emisă de către primărie pentru Clubul Bamboo, precizând că administratorii localului au depus dosar pentru emiterea autorizaţiei de funcţionare, dar acesta era incomplet şi a fost retras pentru completare.

El a precizat că clubul avea aviz pentru securitate la incendiu, iar pentru emiterea autorizaţiei termenul a fost prorogat până în iunie 2017.