Posibila cauză a incendiului de la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ pare a fi un injectomat, susţin surse judiciare citate de Mediafax. Injectomatul este o seringă automată care livrează medicamente continuu.

 

Incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ ar fi pornit de la un echipament medical. Este o variantă care încă nu este confirmată oficial de anchetatori, precizează Mediafax.

 

Totuşi, surse apropiate anchetei susţin că un scurtcircuit la un injectomat este varianta cea mai plauzibilă. Injectomatul este o seringă automată care livrează medicamente continuu.

 

Cadre medicale şi angajaţi ai Spitalului Judeţean Neamţ confirmă că una dintre ipotezele incendiului de sâmbătă seară, în care au murit 10 oameni şi au fost răniţi încă 7, ar fi suprasolicitarea unui injectomat din secţia ATI, scrie şi ziarul Libertatea.

 

“Un injectomat vechi era pus foarte aproape de sursa de oxigen. Era suprasolicitat, a făcut scurt, scânteie, probabil, dar fiind atât de aproape de sursă n-a luat mult ca totul să se aprindă”, a punctat un cadru medical pentru Libertatea.

 

În timpul incendiului de la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ au murit 10 persoane, pacienţi intubaţi, bolnavi de Covid-19. Unul dintre medicii care a încercat să-i salveze pe pacienţi a suferit numeroase arsuri şi a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro