Bucureştiul şi 11 judeţe sunt de la ora 02.00 până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării au fost atenţionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil de joi seară până vineri seară. Autorităţile au decis închiderea mai multor drumuri naţionale în judeţele afectate de viscol.În judeţele Constanţa , Călăraşi, Ialomiţa şi Brăila au fost închise toate drumurile naţionale şi judeţene. De asemenea a fost închisă şi Autostrada A2.

Mai multe autovehicule între care două dube cu câte opt persoane au rămas blocate, vineri dimineaţă, pe drumuri din judeţul Ialomiţa, pompierii reuşind să scoată din nămeţi una dintre autoutilitare şi acţionând pentru recuperarea celorlalte persoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, George Damian, echipele de intervenţie au fost solicitate vineri dimineaţă în sprijinul mai multor persoane care au rămas cu autovehiculele blocate în nămeţi pe drumurile greu practicabile din cauza viscolului.

Astfel, pe drumul dintre Ţăndărei şi Valea Ciorii, o dubă în care se aflau opt persoane a rămas blocată, aceasta fiind scoasă de pe tronsonul înzăpezit.

La ora transmiterii acestei ştiri, alte opt persoane sunt blocate într-un autovehicul pe drumul judeţean 302, între localităţile Moviliţa şi Roşiori, ISU intervenind pentru deblocare.

Totodată, şi pe alte tronsoane de drum din Ialomiţa sunt autovehicule blocate, iar autorităţile intervin în sprijinul persoanelor rămase în nămeţi.

Pe un drum din apropierea oraşului Feteşti, cel puţin cinci persoane sunt blocate în două autovehicule, alte două persoane se află pe DN 2A, între localităţile Ciochina şi Orboieşti. Totodată, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă se îndreaptă către o gravidă în 39 de săptămâni din localitatea Munteni, femeia urmând a fi preluată şi dusă la spital.

Autostrada Soarelui şi toate drumurile naţionale şi judeţene din Constanţa au fost închise

Toate drumurile din judeţul Constanţa au fost închise, la ora transmiterii acestei ştiri, din cauza viscolului. De asemenea, sunt închise Autostrada Soarelui, în totalitate, Aeroportul Mihail Kogălniceanu şi toate porturile.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, toate drumurile din Constanţa, judeţene şi naţionale, sunt închise, iar autorităţile fac apel la oameni să nu mai iasă din case.

Totodată, peste 75 de localităţi din judeţ nu au energie electrică la această oră.

Măsurile au fost luate după ce zeci de maşini au rămas blocate în mai multe localităţi din judeţ, vineri dimineaţă, din cauza viscolului puternic

Călăraşi: 23 de localităţi fără energie electrică din cauza viscolului, mai multe autovehicule au rămas blocate în zăpadă

Un număr de 23 de localităţi din judeţul Călăraşi au rămas fără curent electric din cauza furtunii de zăpadă care a afectat reţeaua de alimentare, iar mai multe autovehicule au rămas blocate pe drumurile înzăpezite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, ninsoarea abundentă a provocat avarii pe reţeaua de alimentare cu energie electrică, astfel încât 23 de localităţi din judeţ nu au, vineri dimineaţă, curent electric. Între acestea se numără municipiul Olteniţa, care este parţial afectat de pana de curent, celelalte localităţi fiind din mediul rural.

Conform sursei citate, vineri dimineaţă, patru autovehicule au rămas blocate în nămeţi pe drumul naţional 4 către Olteniţa, echipajele ISU intervenind pentru scoaterea acestora.

Toate drumurile din judeţul Brăila, închise din cauza viscolului; patru maşini, blocate în zăpadă

Toate drumurile din judeţul Brăila au fost închise, vineri dimineaţă, din cauza viscolului, potrivit reprezentanţilor Poliţiei. Până la această

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, toate drumurile judeţene din Brăila au fost închise în jurul orei 7.00, după ce la ora 5.30, autorităţile opriseră traficul doar pe două dintre acestea.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, vineri dimineaţă patru autoturisme au rămas blocate în zăpadă: două în localitatea Jirlău şi două la Albina. În primul caz, maşinile au fost scoase din zăpadă, în timp ce în al doilea caz echipele de la ISU şi autorităţile intervin la ora transmiterii acestei ştiri.

Reprezentanţii ISU Brăila au anunţat că cele 15 gravide, precum şi persoanele care au nevoie de dializă în această perioadă au fost transportate la spital sau în centre medicale preventiv, pentru a nu exista probleme cât timp judeţul se află sub cod portocaliu de viscol.

De asemenea, peste noapte, 781 de familii din satul Ciocile, nu au avut energie electrică între orele 00.40 – 04.45, o echipă a SC Electrica Brăila acţionând pentru remedierea defecţiunii, potrivit sursei citate.