Românca Ramona Pop, reprezentanta Partidului Verde din Berlin, a fost aleasă în 8 decembrie 2016 unul dintre cei doi viceprimari ai capitalei Germaniei, potrivit Activenews.ro. De fapt numele rolului este de primar, adică Bürgermeister, însă este echivalentul vice-primarului; primarul este Regierender Bürgermeister, adică primar guvernator.

Ramona Popa, născută la Timişoara, a militat în campania electorală pentru modernizarea grădiniţelor şi şcolilor, care trebuie restaurate, şi pe care vrea să le aducă într-un stadiu adecvat de funcţionare. De asemenea, Pop a spus că mai doreşte să introducă mai multe trenuri S-Bahn în reţeaua de transport în comun.

Ramona Popa a intrat în Parlament la 24 de ani, fiind cea mai tânără membră de atunci.

Ramona Pop s-a născut la Timişoara în anul 1977 şi a emigrat în Germania, împreună cu familia ei, în 1988. A absolvit liceul la Munster şi s-a specializat în studii politice la Institutul Otto Suhr din cadrul Universităţii FU Berlin.

În 1997 s-a înscris în partidul Die Grunen, iar din 2006 a ajuns membru în Parlamentul regional din Berlin. Din 2012 este copreşedinte al fracţiunii din Camera Deputaţilor.

Sursa: Activenews, foto Foto: BLZ/Markus Wächter, WikiPedia