Ministerul Afacerilor Externe informează că, potrivit informaţiilor de care dispune la acest moment, nu există cetăţeni români persoanele decedate sau rănite în urma atacului de la târg de Crăciun din Berlin.

”Conform datelor preliminare transmise până în prezent de către autorităţile germane Ambasadei României la Berlin, printre persoanele afectate în urma atacului nu se regăsesc cetăţeni români”, transmite MAE.

Până acum, ambasada română de la Berlin şi call-centerul MAE a primit trei cereri de sprijin pentru localizarea unor rude sau prieteni care se aflau la Berlin în timpul producerii atacului. ”Verificările efectuate de către reprezentanţii misiunii diplomatice au confirmat faptul că toate cele trei persoane se află în afara oricărui pericol”, informează Ministerul.

Ambasada de la Berlin păstrează legătura cu autorităţile germane şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în caz de nevoie.

Un număr de 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 48 au fost rănite, după ce un camion a intrat, luni, în mulţimea care participa la târgul de Crăciun Breitscheidplatz, situat în vestul boem al metropolei Berlin.

Procurorii germani au anunţat că iau în serios scenariul că un atacator armat este încă în libertate, după ce un camion a intrat în mulţime la un târg de Crăciun.

viewscnt