Activitatea serviciilor de informaţii şi exploatarea hidraulică a gazelor de şist au fost lăudate de premierul britanic în timpul conferinţei de presă pe care a susţinut-o, la Bruxelles, după summitul UE.

Acesta a lăudat activitatea serviciilor de informaţii, transmiţând că „rolul lor este vital şi au reuşit să protejeze atât securitatea cetăţenilor din Marea Britanie, dar şi a europenilor în general, reuşind să impiedice numeroase acte teroriste”.

Referitor la scandalul interceptărilor, David Cameron s-a declarat plăcut surprins de colegii săi, care au anunţat că nu vor o „rupere“ a relaţiilor cu SUA, ci o continuare a parteneriatelor pe care le au cu Washingtonul, bazate, desigur, pe încredere.

Liderul Guvernului de la Londa a adus în discuţie şi subiectul gazelor de şist exploatate prin fracturare hidraulică. David Cameron susţine această măsură alternativă la energia tradiţională şi vrea o simplificare a birocraţiei în acest sens la nivelul celorlalte state europene. Cameron a dat exemplul Statelor Unite, care au reuşit, spune el, să demonstreze că exploatarea gazelor de şist este eficientă şi reprezintă o soluţie foarte bună pentru reducerea facturilor la energie.