Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ cere amânarea concursului naţional pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct, reevaluarea tuturor dosarelor candidaţilor respinşi şi altă organizare, ţinând cont de problemele apărute în organizare.

„La ora actuală concursul este viciat. Blocarea platformei a dus la întârzierea apariţiei listelor finale cu candidaţii admişi la Bucureşti. Deşi metodologia prevede ca listele să fie afişate până în data de 7 octombrie, acestea nu sunt afişate nici măcar în prezent. Mai grav este faptul că toţi candidaţii din Bucureşti au aşteptat toată noaptea afişarea acestor liste fără ca nimeni să le comunice ceva. Este o bătaie de joc la adresa colegilor! În aceste condiţii, dacă concursul continuă, oricine poate contesta în instanţă legalitatea lui. În plus, este absurd ca unor candidaţi, care în 1989 aveau 11 ani, să li se respingă dosarele pe motiv că nu au depus declaraţie care să arate că nu au făcut poliţie politică“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedinte FSE „Spiru Haret“, potrivit unui comunicat de presă remis sâmbătă MEDIAFAX.

,FSE „Spiru Haret“ solicită Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice amânarea concursului şi reevaluarea tuturor dosarelor respinse, astfel încât toţi candidaţii să beneficieze de şanse egale.

"Considerăm că, dacă MENCS va continua cu desfăşurarea acestui concurs, se va compromite ideea de la care s-a plecat în organizarea acestuia şi anume de a profesionaliza funcţia de director şi de a crea stabilitate pe funcţii, lucruri pe care ni le dorim cu toţii. Continuarea concursului va duce doar la înlocuirea unor directori numiţi cu delegaţie cu alţii care vor fi numiţi tot cu delegaţie. De asemenea, din analiza făcută la cald, avem zeci de unităţi unde nimeni nu şi-a depus dosarul deoarece nimeni nu îşi doreşte să devină director", potrivit documentului citat.

Mediafax