Un simplu sandviş poate avea chiar şi 40 de E-uri. Enorm, atrag atenţia specialiştii. Alimentele cu mulţi aditivi sunt foarte periculoase, mai ales pentru copii.

Şuncă, ketchup, maioneză, cremvurşti, brânză topită şi un baton de pâine sunt, de cele mai multe ori, ingredientele unui sendviş care poate fi cumpărat de la chioşcul din apropierea şcolii.

„Facem un hotdog pentru copii, cumpărăm o bagheţică cu agent de îngrăşare, cu afânători cu tot, ne putem trezi cu 11, 12 E-uri doar în bucăţica de pâine. O tăiem frumos în două, punem cremvurşt. Ne trezim cu alte 14 E-uri. Ca să-i dăm puţin gust, punem ketchup”, explică Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor.

Dacă le adunăm, avem peste 40 de E-uri. Dacă alegem doar două produse, o cremă de brânză între două felii de pâine, numărul de conservaţi depăşeşte... 15.

 

E-urile dintr-un sandviş

Pâine+salam+margarină+ketchup+maioneză - 42 E-uri

Pâine+salam+brânză topită - 29 E-uri

Pâine+brânză topită - 16 E-uri

Sursa: Infocons

Digi 24