Apar noi dezvăluiri din dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu, în care a fost deja reţinut viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Bogdan Olteanu, potrivit b1.ro. Potrivit unor surse EVZ, denunţătorul în acest caz nu este omul de afaceri, aşa cum s-a crezut iniţial, ci un fost angajat al acestuia, Ionuţ Adrian Eftime.

Eftime, condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare într-un alt dosar al lui Vîntu - Petromservice, s-ar fi ocupat de transportul milionului de euro între părţi.

Acesta ar fi susţinut la DNA că el a fost cel care i-a dus banii lui Bogdan Olteanu la sediul PNL din partea lui Sorin Ovidiu Vântu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei.

Ionuţ provine dintr-o familie cu legături strânse cu SOV şi mediul politic din România. El este fiul lui Ion Eftime, fost administrator la Realitatea Media şi al Liei Licanescu – Eftime, fostă funcţionară la Primăria Capitalei în mandatele lui băsescu şi Videnu. Ulteior, aceasta a fost director de cabinet la Administraţia Prezidenţială, până în 2010, mai scrie sursa citată.

Ionuţ Eftime a fost acţionar la Splendid Media, o firmă de publicitate a lui SOV şi a înfiinţat Alpha TV, un post de televiziune controlat în trecut tot de Vîntu.

Acesta este căsătorit cu fiica actualului primar al Piteştiului, Cornel Ionică.