Trei mini – biblioteci în aer liber vor fi amenajate în diferite zone din Deva, informează servuspress.ro.

Oamenii care vor trece prin parcul de la Cetate, cel de la Bejan sau prin Piaţa Arras, din centrul oraşului, vor putea să citească cele câteva zeci de volume ce vor fi găzduite pe rafturile micuţelor biblioteci.

Ideea de a amplasa astfel de mini-biblioteci prin oraş aparţine conducerii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara şi actualei administraţii publice a oraşului. Scopul este acela de a încuraja lectura în aer liber. Campania se va desfăşura sub deviza „Deva citeşte!”.

Cărţile vor putea fi împrumutate, gratuit, de oricine doreşte să le citească pe loc sau să le ducă acasă, urmând a fi restituite. Cititorii sunt rugaţi doar să aibă grijă de cartea luată de pe raft şi, după citirea ei, s-o aşeze înapoi sau să aducă o altă carte în locul celei citite.

Mini-bibliotecile nu vor fi păzite: locuitorii care vor dori să ia o carte de pe rafturile acestora, pentru a o citi acasă sau pe o bancă, în parc, se vor servi singuri.

Pentru a nu fi vandalizate, micile biblioteci vor fi amplasate în locuri în care sunt deja montate camere de supraveghere.

„În opinia noastră, această campanie va contribui la creşterea interesului faţă de carte şi lectură, mai ales în cazul persoanelor pentru care achiziţionarea unei cărţi noi reprezintă un efort financiar. Sperăm că această campanie va atrage către lectură un număr mare de locuitori ai municipiului Deva cărora, în acest fel, li se oferă şi un prilej de petrecere cu folos a timpului liber”, a declarat pentru servuspress.ro Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara din Deva.