Un magistrat , şeful Secţiei Penale al Judecătoriei Piteşti a fost bătut de doi poliţişti într-o benzinărie situată pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti. Judecătorul se afla cu fetiţa sa de 7 ani în maşină, în momentul apariţiei unei patrule de poliţie ar fi zis fiicei sale „Miliţia”. Simţindu-se jigniţi, de apelativul care amintea de instituţia din vremea regimului comunist, cei doi poliţişti au intervenit să-l legitimeze pe Gabriel Apostol. Acesta a început să-i filmeze cu telefonul, iar agenţii enervaţi i-au aplicat o corecţie, trântindu-l cu capul de capota maşinii şi sucindu-i mâna la spate.

Judecătorul s-a ales cu nasul spart şi cu o mână în ghips . Acesta şi-a scos certificat medico-legal şi a depus plângere la Poliţie.

Incidentul a avut loc la un popas aflat la kilometrul 80 al autostrăzii. Judecătorul Gabriel Apostol susţine că a fost dat cu capul de maşină, iar ulterior s-a prezentat la Laboratorul de Medicină Legală Argeş, unde şi-a scos certificat medico-legal din care reiese că a suferit o fractură de piramidă nazală şi o fractură la un deget.

Avocatul victimei a declarat că apelativul „Miliţia“ nu a fost adresat celor doi poliţişti ci fiicei acestuia.

Poliţiştii vor fi cercetaţi disciplinar şi vor fi pedepsiţi dacă se va dovedi că au făcut abuz de funcţie.

Se pare că vechea instituţie a lăsat urme adânci în conştiinţa tinerilor poliţişti, aceştia dovedind, când nu trebuia, un zel care aminteşte de atitudinea vechilor lucrători ai regimului popular.