Doar 120 din cei 260 de copii înscrişi la programul step by step al Şcolii Nr. 16 din Piteşti au mers luni la cursuri, în timp ce alţi 25 de elevi de la aceeaşi unitate de învăţământ, diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, se află internaţi în spitale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La programul step by step al şcolii sunt înscrişi 260 de copii. Dintre aceştia, doar 180 servesc masa de prânz în unitate. După apariţia cazurilor de toxiinfecţie, noi am sunat toţi părinţii să îi întrebăm cum se simt copiii lor şi să îi îndrumăm să îi ducă la spital pentru consult dacă au simptome asemănătoare cu răceala, pentru ca nu cumva să aibă toxiinfecţie alimentară şi să fie ţinuţi acasă. Azi nu s-au prezentat la şcoală decât 120 de copii din cei 260. A fost dorinţa părinţilor ca, până la elucidarea situaţiei, să nu-şi lase copiii la şcoală. Mai mult, până vor sosi rezultatele probelor strânse de DSP şi DSV cantina rămâne închisă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Alin Vlad, directorul Şcolii nr 16 I. L. Cargiale- Piteşti.
Reprezentanţii părinţilor susţin că, până la elucidarea situaţiei, nu vor să-şi pună copiii în pericol.
"Nu-i mai aduc părinţii la şcoală. Se tem şi e firesc. Să mai iei un virus după ce deja ai avut o viroză, după ce copiii au stat chiar şi 10 zile acasă cu temperatură şi cu tuse? Am vorbit cu ceilalţi părinţi şi nu o să-i lăsăm la şcoală până când nu vom afla mai multe, cum se transmite virusul ăsta, dacă ne poate afecta copiii, cei mici au deja sistemul imunitar slăbit. Nu ne putem permite să riscăm" a declarat, pentru MEDIAFAX, Iuliana Pârvu, preşedintele unei asociaţii de părinţi din şcoală.
 
Numărul copiilor care mai sunt internaţi luni la spitalele din Argeş din cauza toxiinfecţiei alimentare este de 25.
 
"În acest moment, la Spitalul de Pediatrie Piteşti mai sunt internaţi cu toxiinfecţie alimentară 19 copii, iar la Spitalul Judeţean Argeş, secţia boli infecţioase, sunt alţi şase sub observaţia medicilor. La Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului de Pediatrie se află trei copii. În cazul a şapte copii, părinţii acestora au refuzat internarea. Starea tuturor elevilor este stabilă", a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul Judeţului Argeş, Cristian Soare.
 
Duminică, 32 de copii se aflau internaţi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti după ce au mâncat la cantina Şcolii 16 din Piteşti mamăligă cu brânza şi carne de pui. Toţi au acuzat o stare generală de rău, febră, vărsături şi scaune diareice.