Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au efectuat marţi, 9 februarie, împreună cu autorităţile judiciare din Franţa, 10 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni comune vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi furt calificat.

În paralel, pe teritoriul Franţei au avut loc 4 percheziţii domiciliare.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2014 — 2015, membrii grupului au racolat persoane din România pentru a se deplasa cu mai mulţi copii minori pe teritoriul Franţei, unde aceştia erau exploataţi prin obligarea la practicarea cerşetoriei şi la furturi din buzunare.

S-a reţinut că activitatea infracţională s-a desfăşurat în principal în parcul de distracţii Disneyland Paris, în trenurile de mare viteză care circulă pe teritoriul Franţei (TGV) şi în zone foarte aglomerate (metrou, pieţe publice).

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că minorii obţineau în anumite zile sume de bani de până la 7.000 de euro.

Acţiunea a fost realizată împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, trei anchetatori francezi precum şi ofiţerul de legătură al Jandarmeriei Franceze la Bucureşti.