Că urmare a controalelor efectuate în perioada 5-12 noiembrie, astăzi a fost închis un club din Bucureşti pentru deficienţe de la normele de apărare împotriva incendiilor, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), care a demarat ample controale în întreaga ţară că urmare a tragediei din Club Colectiv.

Este vorba despre Club Princess, unul din cele mai aglomerate cluburi din Capitală.

După incendiul din Club Colectiv, în care până acum şi-au pierdut viaţă 54 de persoane, autorităţile au luat o serie de măsuri legislative privind autorizarea unităţilor publice şi nu numai, una din acestea fiind posibilitatea închiderii lor de către ISU dacă nu respectă anumite prevederi, scriu cei de la B365.ro.

Astfel, la aproape două săptămâni de la tragedia din Colectiv, după o săptămână de verificări, ISU a decis să închidă Club Princess din Capitală.

"S-a aplicat amendă cuprinsă între 30.000-100.000 lei şi măsura de închidere a operatorului economic până la remedierea deficienţelor", anunţă ISU.

Conform sursei citate, Club Princess întâmpina mai multe probleme, respectiv: număr insuficient al căilor de evacuare; lipsa sistemelor de detecţie automată a incendiilor; număr insuficient de marcaje pentru evacuare.

În cursul acestei seri s-a pus sigiliu pe uşa de acces a clubului Princess