Luni, la munte vor cădea primii fulgi de zăpadă. Meteorologii spun că în zonele montane înalte temperaturile vor scădea sub zero grade, iar vântul va sufla cu intensitate, ceea ce favorizează lapoviţa şi ninsoarea.

Meteorologii anunţă temperaturi scăzute pentru zilele următoare. În cea mai mare parte a ţării va ploua, vântul va sufla slab şi moderat, iar vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru sfârşitul lunii septembrie. Săptămâna viitoare va continua cu vremea rece pentru această perioadă, iar în orele dimineţilor mercurul în termometre se apropie de pragul de îngheţ în unele localităţi din ţară.

Luni, ramanem in aceeasi arie de nebulozitate accentuată şi vom avea precipitaţii in majoritatea regiunilor, mai ales în cele din sudul şi centrul ţării. Aici vor fi din nou cantităti insemnate de apa, 15-20 de litri pe metru patrat. Ploile nu se opresc. Şi miercuri, mai ales în regiunile din vestul, sud-vestul ţării şi în zonele montane continuă să plouă. Nu mai sunt ploi însemnate cantitativ.

În noaptea de miercuri spre joi vom constata că aria ploilor se reduce şi vremea începe să se amelioreze.

Dinspre nord avanseaza catre tara noastra un aer rece, chiar foarte rece pentru această perioada.

Temperaturile vor scadea in ultimele zile ale lunii septembrie si inca de luni vorbim de o vreme rece, în cea mai mare parte a ţării. Daca in mod normal ar trebui sa vorbim in ultimele zile ale lunii septembrie despre maxime intre 18 si 23 de grade, luni vorbim de 11-12 grade, poate in jur de 20-21 de grade pe litoral şi în Delta Dunării. În zilele urmatoare vremea rămâne rece, cel puţin până miercuri, maxime intre 12 si 18 grade.

La o altitudine mai mare de 1800 de metri, luni spre marti, chiar si pe parcursul zilei de luni vom avea ploi care se transforma in lapoviţă şi in ninsoare. Potrivit meteorologului Silviu Grigore, nu ar fi exclus ca si in zonele de peste 2000 de metri în Carpatii Meridionali sa vedem astfel de fenomene, cu atat mai mult cu cat mercurusl va scădea în termometre pana la valori de minus 3, minius 5 grade, poate chiar in Varfu Omu. Vantul va sufla cu intensificări destul de susţinute in sud, est si zonele montane, acolo unde vorbim de temperaturi negative, care asociate cu vant ce va depasi 40-50 de km pe oră înseamnă o scădere semnificativă real resimtita de organism pana spre minus 10 grade poate chiar mai puţin.