Elevii români participanţi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată în India, au obţinut o medalie de aur şi trei de argint, România ocupând astfel locul al treilea în clasamentul neoficial pe ţări.

Palmaresul României - o medalie de aur şi trei de argint - este superior celui înregistrat la ediţia de anul trecut: două medalii de argint şi două de bronz.

În clasamentul neoficial pe naţiuni, România s-a clasat pe locul al treilea (la egalitate cu Japonia), după Taiwan şi Koreea de Sud.

Medalia de aur a fost cucerită de Marius Ioan Posa, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional "C.D. Loga" din Timişoara, iar cele trei medalii de argint au fost câştigate de Dan Mircea Mirea (clasa a XI-a, Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova), Andrei Iliescu (clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Ionuţ Bogdan Voinicu (clasa XI-a, Colegiul Naţional "Ion Minulescu" din Slatina).

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului au participat 101 elevi din 28 de ţări.

Cea de-a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO) a avut loc la Mysore, în India, în perioada 11-19 septembrie.