Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat că Guvernul va modifica legislaţia astfel încât alocaţiile de stat pentru copii să nu mai fie cuplate cu ajutorul pentru susţinerea familiei şi cu venitul minim garantat.

Dacă ajutoarele sociale nu ar fi separate de alocaţiile pentru copii, după dublarea acestora din urmă, ar fi afectate veniturile a 300.000 de familii şi 500.000 de copii, conform ministrului Muncii, citat de Agerpres.

”Vom modifica legea în ceea ce priveşte condiţionalitatea între primirea ajutorului de sprijin al familiei şi venitul minim garantat de alocaţiile de stat pentru copii, deoarece în urma majorării alocaţiilor de stat pentru copii, respectiv dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, va conduce pentru 300.000 de familii şi 500.000 de copii la micşorarea alocaţiei de sprijin pentru familie. De aceea vom decupla alocaţia de stat pentru copii, care reprezintă dreptul copilului, de veniturile pe care le obţin părinţii şi în funcţie de care se calculează beneficiile sociale, respectiv alocaţia pentru sprijinul familiei şi venitul minim garantat. Astfel, 300.000 de familii şi 500.000 de copii vor primi alocaţia de la stat egală cu ceea ce se primeşte în luna iunie şi copiii vor primi alocaţia dublată conform legii pe care am adoptat-o”, a spus ministrul Muncii, la Palatul Parlamentului.