Prezent la Ploieşti, la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, consideră intolerantă practica cadrelor didactice de a cere materiale auxiliare pentru aşa-zisul fond al clasei. Deşi contribuţiile băneşti ori cu materiale din partea părinţilor constituie o practică generală, se pare că ministrul cunoaşte doar câteva cazuri. Acesta a catalogat drept „fraudă” orice metode de acest gen.

„Acolo unde s-a  întâmplat aşa ceva am luat măsuri şi am eliberat din funcţie pe cei în cauză. Legea este aceeaşi pentru toţi. Cine nu înţelege să respecte legea… Nu vorbim doar de frauda de la examen. Este aceeaşi fraudă în momentul în care încerci să impui anumite auxiliare. Când cadrul didactic încearcă să impună anumite auxiliare este tot fraudă. Ca să nu mai vorbim de faptul că este şi evaziune fiscală”, a declarat Remus Pricopie.

Ministrul consideră că fondul clasei, ori fondul şcolii, ar trebui să fie opţiunea exclusivă a părinţilor, dacă vor să cotizeze şi nu o obligaţie, arătând că sunt bani nefiscalizaţi iar modul de administrare nu este transparent.

Pricopie a mai explicat că pentru un astfel de caz, a eliberat din funcţie pe directoarea unei şcoli din nordul ţării, după o plângere depusă pe Facebook de către comitetul de părinţi.