Premierul Victor Ponta susţine că există o campanile plătită împotriva introducerii cardului de sănătate, dar şi a luptei contra evaziunii fiscale. "Cardul de sănătate e cea mai bună măsură pe care puteam să o luăm. Cu siguranţă, când vrei să faci un sistem pe care îl accesează 15 milioane de oameni, sunt şi probleme tehnice. (...) Este şi o uriaşă muncă de dezinformare şi de minciună, pentru că anul acesta vor pierde vreo 300 de milioane de euro cei care îi băgau în buzunar în loc să îi folosească în Sănătate. La 300 de milioane cât pierd, sigur că îşi permit să plătească campanii împotriva cardului sau împotriva ANAF", a spus Ponta la începutul şedinţei de guvern.

Premierul a făcut referire şi la cei care contestă rezultatele campaniei împotriva evaziunii fiscale, arătând că încasările suplimentare pe primele patru luni, de 800 de milioane de euro "doar din TVA, nu sunt de la tarabe şi de la mici gherete, ci sunt de la marii evazionişti fiscali".

"Trebuie să rezistăm la banii pe care îi dau pe la diverşi oameni politici, oameni din media ca să atace lupta împotriva evaziunii fiscale", a mai spus Ponta.

AGERPRES