După tot circul făcut de huliganii maghiari prin Bucureşti, era timpul ca şi românii să le aducă aminte ce a decis populaţia Transilvaniei după dezmembrarea Austro-Ungariei, acum 95 de ani. Nu a făcut-o nicio autoritate publică niciun oficial, pentru că nu ar fi „politically correct”, au făcut-o câteva mii de suporteri români pe nişte petice simple de hârtie care aveau înscrise doar patru cifre: „1918” .

 Nu este nicio îndoială că partizanii partidului Jobbik, de extremă-dreapta, au folosit această ocazie nu pentru a vedea meciul ci de a face scandal într-o ţară pe care o consideră inferioară şi neguvernabilă, aşa cum spune retorica lor radicală. Zmeii naţionalişti care au băut vreo 15 ore în tren, au avut surpriza să dea nas în nas cu jandarmii, să fie escortaţi cu forţa, trataţi cu gaze lacrimogene şi bastoane pe spinare. Au înjurat, au agresat trecătorii, s-au bătut cu suporterii români, au plâns din cauza gazelor lacrimogene, au obţinut vânătăi, au înjurat, au devastat centrul Capitalei, câteva vagoane de tren şi autobuze,  au băut fără să plătească dar poate şi-au adus aminte de acel 1918, pe care se fac că-l uită.

Poate românii trebuiau să facă şi nişte bannere cu altă dată importantă, pentru a le închide gura : „4 august 1919”, data la care Armata Română intra în Budapesta înlăturând regimul bolşevic al lui Bela Kun.