Cotidianul Adevărul a comandat un sondaj de opinie cu privire la atacul asupra redacţiei revistei Charlie Hebdo. Deloc suprinzător, românii cred, în majoritate covârşitoare, că astfel de caricaturi nu ar trebui publicate din moment ce sunt jignitoare la adresa comunităţii musulmane. De fapt, românii nu ar gusta deloc nici caricaturi care l-ar avea drept subiect pe Isus sau alte personaje biblice.

Iată rezultatele sondajului INSCOP:

71,9% dintre români afirmă că nu susţin publicarea în presă de caricaturi cu profetul Mahomed, în măsura în care acest demers ar jigni comunitatea musulmană. 9,1% susţin necondiţionat publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed, în virtutea dreptului la liberă exprimare. 19% nu ştiu sau nu răspund.

76,9% dintre români ar respinge publicarea de caricaturi cu Isus Christos sau personaje biblice, dacă acest lucru ar jigni persoanele credincioase. 6% susţin necondiţionat publicarea de caricaturi cu Isus Christos sau alte personaje biblice, în virtutea dreptului la liberă exprimare. 17,1% nu ştiu sau nu răspund.

45,8% dintre români afirmă că le este teamă de posibilitatea unui atentat terorist în România după atacurile de la Charlie Hebdo. 40,4% dintre români afirmă că nu le este teamă de un eventual atentat terorist după episodul de la Paris. 13,8% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Foto: litoralulromanesc.ro

*Fotografia surprinde moscheea Carol, din Constanţa.