Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, că pe 9 februarie va fi lansat anunţul public pentru concursurile de ocupare a posturilor de inspectori şcolari generali, apoi pentru celelalte posturi din sistem.

"Sunt interimari de foarte mult timp, iar stabilitatea în sistem este un lucru mult aşteptat. Intenţionăm chiar pe 9 februarie să lansăm anunţul public de lansare a concursului, mai întâi pentru inspectorii şcolari generali, urmat pe 20 martie, dacă validăm calendarul în acest fel, pentru inspectori generali adjuncţi şi pentru directori casă corp didactic, urmat într-o succesiune firească de concursul pentru ocuparea pe bază de competenţe a posturilor de director de unităţi de învăţământ preuniversitar", a spus Cîmpeanu, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, răspunzând unei întrebări.

El s-a pronunţat pentru asigurarea stabilităţii sistemului, argumentând că este necesară pentru implementarea unor planuri manageriale de dezvoltare a şcolilor româneşti. Ministrul a arătat că această implementare depinde de ocuparea posturilor menţionate, întrucât prin intermediul lor este gestionat sistemul de educaţie.

AGERPRES