Cei peste 180.000 de locuitori ai municipiului Bacău, precum şi instituţiile publice şi agenţii economici din oraş sunt pentru a treia zi consecutiv fără apă la robinete, în urma unei avarii produse sâmbătă, autorităţile spunând că furnizarea apei va fi reluată, cel mai probabil, marţi.

Furnizarea apei potabile în municipiul Bacău este întreruptă pentru a treia zi consecutiv din cauza unei avarii produse sâmbătă la conducta principală de alimentare cu apă din barajul de la Valea Uzului, situat la aproximativ 40 de kilometri de oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Companiei Regionale de Apă Bacău, cei peste 180.000 de locuitori, precum şi instituţiile publice şi agenţii economici din oraş vor beneficia din nou de apă la robinete cel mai probabil de marţi dimineaţă, după ce defecţiunea a fost remediată în cursul nopţii de duminică spre luni.

Reprezentanţii Companiei Regionale de Apă susţin că în cele trei zile de la apariţia avariei s-ar asigura câte patru ore de apă pe zi, dimineaţa şi seara, prin acumulările făcute în bazine din puţurile subterane de captare de la Mărgineni. Chiar şi aşa, majoritatea consumatorilor, în special cei de la etajele superioare ale blocurilor de locuinţe, nu primesc apă din cauza presiunii scăzute, dar şi a consumului foarte mare, prin realizarea de stocuri de către populaţie.