Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii Federaţiei Industriei HoReCa. Hotelierii insistă ca guvernul să permită redeschiderea restaurantelor. Autorităţile le răspund că orice măsuri de relaxare trebuie luate cu prudenţă şi doar dacă vom înregistra o scădere continuă a numărului de cazuri de COVID-19

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că se poate discuta despre deschiderea restaurantelor doar după ce contextul epidemiologic este „sensibil îmbunătăţit” şi că este posibilă deschiderea în primă fază a restaurantelor hotelurilor.

„Ne-am dori sa putem deschide restaurantele. Le-am spus reprezentantilor mediului de afaceri ca trebuie sa avem un context epidemiologic macar sensibil imbunatatit si garantia cooperarii tutror patronilor că se respecta regulile de protectie sanitara. Continuăm discutiile, eu inteleg situatia foarte dificila si chiar imi doresc deschiderea foarte rapida, dar in niste conditii care sa nu creasca riscul epidemiologic. Este chiar posibila in doua etape, mai intai sa deschidem restaurantele aferente hotelurilor si ulterior celelalte restaurante”, a declarat Ludovic Orban.