Conducerea ANAF a transmis către unităţile de aministrare fiscală o circulară prin care s-a suspendat regularizarea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru veniturile obţinute din dobânda bonificată de bănci pentru alocaţiile de stat pentru copii neridicate din conturile bancare.

Această situaţie a fost discutată şi de prmeierul Victor Ponta în şedinţa de Guvern. 

„Debirocratizarea şi desţelenirea tuturor lucrurilor, inadvertenţelor, ca să nu spun a prostiilor din legislaţie trebuie puse în aplicare. Îmi cer scuze şi îmi pare rău că au trimis copiii să plătească taxe pentru alocaţie. Vreau să anunţ foarte clar că ministrul Finanţelor şi şeful ANAF-ului au luat măsuri şi lucrurile astea încetează de azi. Dar eu vreau ca, până mâine, să-mi spuneţi şi pe cine sancţionăm şi cum îndreptăm lucrurile, să nu se mai întâmple în viitor asemenea prostii”, a declarat premierul Victor Ponta în şedinţa Guvernului.

Hârtia trimisă de Fisc spre familiile copiilor din Argeş, de exemplu, arată că fiecare minor vizat trebuie să dea înapoi 39 din cei 42 de lei pe care i-a luat ca alocaţie, cu explicaţia că şi alocaţia copilului este un venit şi, la fel ca salariaţii, minorii trebuie să plătească aceste contribuţii la asigurările de sănătate.

Digi 24