Un militar a fost împuşcat mortal în timpul unei partide de vânătoare, la care participa împreună cu mai mulţi prieteni într-o pădure de lângă Huedin, în judeţul Cluj.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, era subofiţer la o unitate militară din Cluj-Napoca, dar era în concediu de odihnă. El a intrat în raza altui vânător, care ochea un grup de mistreţi, şi a fost împuşcat.

Alertaţi prin 112, medicii de la Ambulanţă au ajuns repede la faţa locului, dar nu au mai putut decât să declare decesul militarului. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul care a tras riscă până la cinci ani de închisoare, notează digi24.ro.

Conform rtv.net, vânătorul care şi-a omorât din greşeală colegul se numeşte David Laze. Victima, Radu Farcaşiu, se afla în apropiere şi amândoi încercau să gonească un mistreţ spre locul de vânătoare. Laze l-a împuşcat direct în inimă pe Farcaşiu, spun surse judiciare.

Vânătorul a folosit o armă profesională, numită generic LISĂ. Aceste arme folosesc cartuşe breneke, din plumb, de calibru 12 mm, lungimea de aproximativ 5 centimetri şi o greutate de 70 de grame.

Astfel, spun specialiştii în arme şi muniţie, Radu Farcaşiu nu a mai avut nicio şansă de supravieţuire. O astfel de puşcă, bine calibrată, poate să ucidă un om de la 7-800 de metri distanţă. Farcaşiu, potrivit primelor informaţii, a fost împuşcat de la aproximativ 5 metri.