Principesa Irina, care fusese arestată joi, în SUA, pentru lupte ilegale de cocoşi şi pariuri ilegale, a fost eliberată condiţionat, în aşteptarea procesului, scrie oregonlive.com.

Principesa Irina, pe numele său Irina Walker, şi soţul său, John Wesley Walker, au pledat nevinovat la acuzaţia că ar fi organizat lupte de cocoşi la reşedinţa lor din Oregon. Luptele de cocoşi sunt ilegale pe tot teritoriul SUA.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, Principesa Irina, soţul ei şi ceilalţi implicaţi riscă 5 ani de închisoare şi 250.000 de dolari amendă pentru fiecare cap de acuzare. În plus, soţii Walker riscă să îşi piardă ferma din Oregon. Principesa Irina are 60 de ani şi a locuit majoritatea vieţii în Statele Unite. Ea este căsătorită cu Walker din 2007 şi are doi copii dintr-o căsătorie anterioară.

Regele Mihai I şi întreaga familie regală speră că justiţia din SUA şi instanţele din Oregon vor soluţiona în cel mai just şi mai rapid mod cu putinţă cazul principesei Irina, se arată într-un comunicat remis după ce aceasta şi soţul ei au fost arestaţi pentru organizarea unor lupte de cocoşi.

"Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa. Majestatea Sa şi întreaga Familie Regală speră că justiţia americană şi instanţele Statului Oregon vor soluţiona în cel mai just şi mai rapid mod cu putinţă acest caz", se arată într-un comunicat emis, vineri, de Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regele Mihai I.

Regele Mihai I speră, de asemenea, ca prezumţia de nevinovăţie să funcţioneze, "aşa cum este legal şi moral, de la început şi până la sfârşitul acestui nefericit eveniment", se mai arată în comunicat.