Veşti bune pentru iubitorii drumeţiilor montane: în masivul Bucegi reprezentanţii Parcului Natural au omologat un nou traseu tematic. Având un grad de dificultate mediu, traseul poate fi parcurs de toţi turiştii care preferă să-şi petreacă vacanţele de vară în zona Bran - Moeciu.

Noul traseu tematic porneşte din apropierea localităţii Moeciu de Sus, de la o altitudine de 1150 de metri prin Valea Bângăleasa, traversează Poiana Guţanu, apoi Valea Grohotişului, ajungând până la o altitudine maximă de 1770 de metri după care revine în Valea Bângăleasa.

Fiind un traseu uşor, ce poate fi parcurs în cel mult 6 ore, nu este necesar un echipament pretenţios, însă turiştii trebuie să ştie că acesta este închis accesului public pe timpul iernii. Reprezentanţii Parcului Natural Bucegi spun că în această zona există o serie de specii de floră protejate, cum ar fi rododendronul, floarea de colţ, garofiţa albă sau jneapanul. ”Printre animalele şi păsările ce pot fi întâlnite pe traseu, se numără: capra neagră, vulpea, ursul, cocoşul de munte sau acvila.

Iubitorii de fotografie pot profita din plin de peisajele întâlnite de-a lungul traseului.”, ne-a spus Bogdan Tişca – agent teren Parcul Natural Bucegi

Pentru o orientare cât mai bună a vizitatorilor dar şi pentru o informare completă asupra speciilor din zonă, de-a lungul traseului au fost amplasate 7 panouri de prezentare. Amenajarea acestuia a fost posibilă prin proiectul “Optimizarea managementului vizitatorilor prin completarea infrastructurii de vizitare în Parcul Natural Bucegi – sit Natura 2000” fiind, după “Turbăria Lăptici”, al doilea dintr-o serie de 7 trasee tematice care urmează a fi finalizate pe parcursul acestui an.