Ministrul polonez al Sănătăţii, Adam Niedzielski, a precizat că, începând cu 1 martie, vaccinarea va deveni o condiţie obligatorie pentru desfăşurarea activităţii muncitorilor din aceste domenii-cheie. Acesta a amintit de situaţia similară în care se află Germania şi Austria, state pe care guvernul polonez le-a luat drept model.

 

Oficialul spune că vaccinarea obligatorie anti-Covid pentru aceste sectoare este necesară în vederea combaterii numărului mare de cazuri zilnice de coronavirus.

 

În acelaşi timp, începând cu 15 decembrie, restaurantele, teatrele, bisericile, hotelurile şi sălile de mese vor funcţiona la capacitate redusă – 30% din numărul maxim de persoane, de la 50% în prezent. Cu toate acestea, limita poate fi ignorată în cazul persoanelor care prezintă dovada vaccinării anti-Covid. Cluburile de noapte şi discotecile vor fi, însă, închise.

 

Toate şcolile din învăţământul primar şi gimnazial îşi vor desfăşura activitatea în format online între 20 decembrie 2021 şi 9 ianuarie 2022, deşi o mare parte din această perioadă se suprapune vacanţei de iarnă.

 

Până acum, Polonia a reuşit să vaccineze doar 54% din populaţie cu schema completă, sub media Uniunii Europene (peste 66%).

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro