Grecia a anunţat că extinde restricţiile aplicate zborurilor interne până pe 12 aprilie, cele ce vizează zborurile internaţionale fiind prelungite până pe 19 aprilie, decizia fiind luată în contextul creşterii numărului de cazuri de Covid-19, transmite duminică Reuters.

 

Potrivit restricţiilor, pasagerii care zboară în Grecia trebuie să aibă un test negativ PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosire, autorităţiele elene efectuând, în plus teste aleatorii pentru depistarea cazurilor de coronavirus.

 

Toţi călătorii străini sunt carantinaţi pentru şapte zile, cu excepţia israelienilor complet vaccinaţi cu cel puţin două săptămâni înainte, pentru care există un acord bilateral între cele două ţări.

 

Cele mai multe zboruri din ţări din afara Uniunii Europene sunt interzise, cu excepţia a zece ţări, printre care şi Marea Britanie.

 

Pe zborurile interne sunt permise doar călătoriile esenţiale.

 

Şcolile, magazinele ne-esenţiale şi restaurantele sunt închise în Grecia, dar autorităţile intenţionează să permită micilor magazine să se deschidă – în anumite condiţii – de luni, iar liceenii urmează să revină la cursurile cu prezenţă fizică în această lună.

 

Republica Elenă a raportat vineri 3.080 cazuri noi şi 72 de decese, în condiţiile unei populaţii de aproape 11 milioane. De la începutul pandemiei şi până acum a înregistrat 273.000 de infecţii cu Sars-Cov-2 şi peste 8.300 de decese.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro