Solicitările vin în contextul în care planurile autorităţilor de a impune o carantină strictă pentru perioada sărbătorilor pascale au fost rapid anulate. Medicii au cerut miniştrilor să oprească imediat orice relaxare planificată a restricţiilor, având în vedere creşterea rapidă a cazurilor: “Cerem politicienilor să nu abandoneze personalul din spitale“, transmite Asociaţia pentru Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă din Germania.

 

Personalul sanitar avertizează că Germania are nevoie de măsuri restrictive dure, accelerarea campaniei de vaccinare şi testarea obligatorie în şcoli, pentru a depăşi al treilea val epidemic. Reprezentantul medicilor, Christian Karagiannidis, a declarat că aproximativ o mie de pacienţi au ajuns la terapie intensivă de la mijlocul lunii martie, iar dacă rata continuă să crească “vom atinge capacitatea maximă în mai puţin de patru săptămâni, fără să exagerez”.

 

Şi şeful Institutului Robert Koch a avertizat populaţia să-şi reducă contactele sociale în timpul sărbătorilor de Paşte şi a avertizat că, dacă nu se iau suficiente măsuri, numărul de noi infecţii ar putea să depăşească 100 de mii pe zi. Până în prezent, aproximativ 10% din populaţie a primit o doză de vaccin, iar sondajele arată că încrederea oamenilor în campania de vaccinare este în scădere.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro