Autorităţile au decis cinci zile de carantină totală, începând cu 1 aprilie, cu o zi înainte şi cu o zi după Paştele catolic. Locuitorii vor sta acasă şi vor reduce contactul cu alte persoane pe cât de mult posibil. Adunările de familie extinse vor fi interzise, maximum cinci persoane (care locuiesc în cel mult două locuinţe diferite) vor putea să se reunească de sărbători, iar slujbele religioase se vor desfăşura doar online. Totuşi, nu a fost precizată inclusiv închiderea tuturor magazinelor, inclusiv a celor esenţiale, aşa cum intenţionase anterior Merkel. 

 

Călătoriile nu sunt interzise, dar hotelurile din interiorul ţării nu vor putea oferi camere turiştilor, deci singura opţiune este de a călători în străinătate. Companiile aeriene se vor asigura că toţi călătorii şi personalul vor fi testaţi, şi nu va fi impusă carantina pentru călătorii care se întorc în ţară.

 

Numărul cazurilor de coronavirus a depăşit 1 la mia de locuitori, iar la ATI sunt peste trei mii de persoane. În jur de 9% dintre germani au fost vaccinaţi, dar se aşteaptă ca ritmul de vaccinare să crească în următoarea lună. Economiştii spun că extinderea măsurilor de carantină va amâna revenirea celei mai mari economii a Europei până la începutul verii.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro