O pungă cu marijuana gratis ar putea primi americanii care se vaccinează în capitala SUA. Iniţiativa aparţine unui grup care susţine legalizarea drogurilor uşoare.

Activiştii pentru drepturile persoanelor de a consuma „iarbă” vor pregăti câte o mică doză pentru oamenii care intră pe uşa centrelor de vaccinare - dar rămâne de văzut dacă această iniţiativă se va materializa, potrivit cotidianului Daily Star.

Potrivit asociaţiei DC Marijuana Justice, care luptă pentru legalizarea marijuanei în Washington, voluntarii vor să încurajeze americanii care sunt „sceptici” cu privire la vaccinare, oferindu-le un joint gratuit.

Însă, aşa cum spun reprezentanţii asociaţiei, iarba va fi ambalată într-o punguţă, pentru că nu ar fi sigur din punct de vedre sanitar să li se ofere un joint gata rulat, arată sursa citată

„Dacă credeţi în ştiinţa care stă în spatele canabisului medical, ar trebui să credeţi şi în ştiinţa care asigură eficacitatea vaccinului” a spus Adam Eidinger, unul din cofondatorii grupului.

Iniţiativa se numeşte „Jointuri pentru vaccinuri” şi va fi pusă în practică la deschiderea centrelor de vaccinare din Washigton.

„Cutăm un mod de a sărbătorii sfârşitul pandemiei şi ştim că nimic nu aduce mai aproape oamenii decât canabisul” spune un alt reprezentant al grupului.

„Când suficientă populaţie va fi inoculată cu vaccinul anti-, va veni vremea să sărbătorim nu doar sfârşitul pandemiei, ci şi începutul sfârşitului prohibiţiei canabisului în Statele Unite” a mai spus acesta

Grupul plănuia o manifestare similară şi pentru investirea preşedintelui ales Joe Biden, dar au amânat-o pentru o perioadă mai sigură din punct de vedere al siguranţei sanitare, spre luna iulie.

Sursa: Daily Star