CBS News a obţinut o înregistrare a mesajului transmis pe frecvenţele radio folosite de piloţii şi controlorii de zbor din New York. Pe înregistrare, se poate auzi: ”Vom zbura cu avionul în Capitoliu miercuri. Soleimani va fi răzbunat”.

 

Miercuri, membrii Congresului se reunesc chiar în Capitoliu pentru a certifica victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale din noiembrie, ultimul pas formal înainte ca Biden să fie instalat la Casa Albă. Vocea digitalizată care a făcut anunţul face referire la moartea generalului iranian Qasem Soleimani, ucis de americani cu o dronă în Irak, la începutul anului trecut.

 

Departamentul american de Justiţie a fost informat despre transmisia radio, iar FBI şi Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) au început o anchetă. Postul CBS News notează că, deşi ameninţarea nu pare a fi foarte credibilă, autorităţile sunt îngrijorate că o entitate străină a interferat cu frecvenţele radio folosite de piloţi.

 

Capitoliul american găzduieşte Congresul şi se află în Washington D.C., pe coasta de est a SUA. Este una dintre clădirile emblematice ale ţării, alături de Pentagon, Trezorerie sau Casa Albă.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro