Premierul Boris Johnson şi-a început discursul afirmând că “este atât frustrantă, cât şi alarmantă viteza cu care se răspândeşte noua variantă a coronavirusului”. Johnson a spus că având în vedere aceste aspecte se impune o nouă carantină la nivel naţional. Circulaţia persoanelor va fi limitată strict, acestea putând părăsi locuinţa pentru un număr limitat de motive. Măsura intră în vigoare la miezul nopţii.

 

Şcolile primare, dar şi învăţământul secundar vor trece în sistem online. “Problema nu este că şcolile sunt nesigure pentru copii, este foarte puţin probabil ca copiii să fie grav afectaţi chiar de noua variantă de Covid. Şcolile ar putea acţiona ca vectori de transmitere, provocând răspândirea virusului între familii”, a completat premierul. Cel mai probabil şi examenele vor fi amânate, potrivit lui Johnson.

 

Magazinele neesenţiale şi saloanele de înfrumuseţare vor fi închise, iar restaurantele vor funcţiona doar în sistem de take-away. Sporturile de echipă în aer liber nu vor fi permise, dar Premier League va putea continua.

 

Pe 4 ianuarie, 26.626 de pacienţi cu Covid-19 erau spitalizaţi în Anglia, în creştere cu 30% faţă de o săptămână mai devreme.

 

În primăvară, Anglia a intrat cu întârziere faţă de alte ţări europene într-o carantină similară cu cea anunţată acum, dar din toamnă a preferat introducerea unui sistem de restricţii locale.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro