Atac terorist la Viena. Armata a preluat controlul oraşului, după ce unul sau mai mulţi oameni înarmaţi cu puşti automate au deschis focul asupra trecătorilor în şase zone din Centru, seara trecută. Trei victime ucise şi cel puţin 15 rănite. Unul dintre atacatori a fost împuşcat letal de poliţie, care desfăşoară ample căutări pentru identificarea altor trăgători, fără a putea preciza câţi au fost în total.

 

Şeful poliţiei din Viena a anunţat într-o conferinţă de presă că sunt în total patru persoane ucise: trei civili şi unul dintre atacatori. Ministrul austriac de Interne declară că ”am asistat la un atac terorist islamist”.

 

Poliţia precizează că punctul de plecare al atacurilor a fost sinagoga din centrul oraşului. Nu este clar dacă teroriştii au vizat în mod direct sinagoga sau a fost doar o coincidenţă că de acolo a început atacul, în condiţiile în care aceasta era închisă la acel moment.

 

Premierul Sebastian Kurz a scris pe Twitter că guvernul federal a decis ca forţele armate să preia prerogativele poliţiei din Viena cu efect imediat. Atacul a avut loc cu câteva ore înainte ca în Austria să intre în vigoare carantina pe timp de noapte, astfel că restaurantele şi străzile erau aglomerate, vienezii bucurându-se de ultimele ore fără restricţii.

 

Cehia introduce controale stricte la graniţa cu Austria, pentru eventualitatea în care unul dintre atacatori încearcă să treacă frontiera.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro