Cercetătorii au descoperit un nou simptom ce ar putea fi asociat cu noul coronavirus! Este vorba despre un act involuntar cu care toţi ne-am confruntat, la un moment dat!

 

Până acum există câteva simptome clare asociate cu noul coronavirus: febra, tusea seacă, durerile musculare, pierderea mirosului şi gustului s-ar număra printre acestea. Însă, misterul încă planează asupra tuturor implicaţiilor, motiv pentru care în urma cercetărilor temeinice tot s-au mai adăugat simptome care să ajute la depistarea bolii.

 

Se pare că, acum, pe lista simptomelor s-ar putea adăuga şi sughiţul. În cazul în care acesta este persistent, ar trebui luate primele măsuri, atenţionează specialiştii.

 

La această concluzie s-a ajuns după ce doi bărbaţi, care au ajuns cu crize severe de sughiţ la spital, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

 

Doctorii au menţionat că pacienţii nu aveau niciun alt simptom de COVID-19, în afară de sughiţul excesiv. În cazul unuia dintre bărbaţi ar fi fost vorba despre un nivel scăzut de sodiu în organism, ceea ce ar fi putut genera criza de sughiţ.

 

În urma studiilor, s-a constatat că virusul ar ataca tractul gastro-intestinal, şi cum este afectat şi nervul care controlează diafragma, atunci survine sughiţul ca o contracţie involuntară a acesteia.

 

Chiar dacă până la acest moment nu a fost dovedită ştiinţific veridicitatea teoriei, experţii consideră că ar fi bine să nu se neglijeze nici acest aspect.

 

 

 

 

Sursa: www.viva.ro