Casa Regală a Thailandei a publicat o serie de fotografii rare cu concubina oficială a regelui Thailandei. În vârstă de 34 de ani, Sineenat Wongvajirapakdi este ilustrată purtând uniformă militară, pilotând un avion sau trăgând cu arma.

Regele Maha Vajiralongkorn, în vârstă de 67 de ani, i-a acordat acest titlu femeii la doar două luni după a treia sa căsătorie, cea cu regina Suthida. Sineenat este prima femeie din ultimul secol care este numită concubină oficială, conform AFP, relatează BBC News.

Potrivit agenţiilor internaţionale de presă, site-ul oficial al Casei Regale s-a blocat la scurt timp de la publicarea imaginilor, fiind accesat de un număr mare de curioşi.

Într-una dintre imagini, Sineenat şi Vajiralongkorn poartă uniforme militare, în timp ce ţin în braţe pudelul regelui. Într-o alta, femeia de 34 de ani, care a făcut parte din detaşamentul care îi asigură protecţia regelui, pilotează un avion.

Totodată, acesteia i-a fost realizată şi „o biografie regală”. Sineenat s-a născut în provincia Nan din nordul Thailandei în 26 ianuarie 1985. Ea a urmat cursurile unei Universităţi pentru Asistente Medicale Militare, după care a petrecut o perioadă în misiuni în junglă şi învăţând să piloteze, scrie CNN.