Doar câteva zile ne mai despart de cea mai aşteptată gală de premiere din industria cinematografiei americane: Premiile Oscar 2018. Iată tot ce trebuie să ştii despre ediţia care va avea loc duminică. 

Gazda Premiilor Oscar 2018

Pentru a doua oară consecutiv, ceremonia de gală a premiilor Oscar 2018 va fi găzduită de comediantul Jimmy Kimmel. Deşi Kimmel este cunoscut pentru că nu se fereşte niciodată să abordeze subiectele care îl macină în emisiunea sa Jimmy Kimmel Live!, însă ca gazdă a ceremoniei premiilor Oscar 2018, acesta nu va aduce în discuţie subiectele #MeToo şi Time’s Up.

„Uite care e treaba: Show-ul acesta nu este despre a îi face pe oameni să îşi retrăiască experienţele de hărţuire sexuală. Este o ceremonie de premiere dedicată oamenilor care au visat întreaga lor viaţă să câştige un premiu Oscar” a spus Kimmel într-un interviu acordat ieri pentru ABC News.

Cu toate acestea, ne aşteptăm ca vedetele să protesteze şi la acest eveniment împotriva hărţuirii sexuale şi a inechităţii de gen de la Hollywood. Oare covorul roşu va găzdui doar ţinute negre, aşa cum s-a întâmplat la Glourile de Aur 2018 şi la Premiile BAFTA 2018?

Prezentatorii Premiilor Oscar 2018

Această ediţie a Premiilor Oscar va avea numai vedete de primă mână, iar dacă nu sunt nominalizate, vor înâma trofeele. În urmă cu o săptămână a fost făcută publică lista completă a celebrităţilor care vor prezenta Premiile Oscar 2018. Sandra Bullock, Jodie Foster, Nicole Kidman, Matthew McConaughey, Helen Mirren, Mahershala Ali, Chadwick Boseman, Viola Davis, Laura Dern, Jennifer Garner şi Armie Hammer sunt doar câţiva dintre aceştia.

Nominalizaţii Premiilor Oscar 2018

Filmul The Shape of Water are cele mai multe nominalizări la Premiile Oscar 2018: 13! Este urmat de Dunkirk, nominalizat la 8 categorii şi Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, cu şapte nominalizări. Experţii prezic că pelicula The Shape of Water va câştiga trofee pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor şi Cea mai bună muzică de film, iar actorii Frances McDormand şi Sam Rockwell vor primii premiul pentru Cea mai bună actriţă, respectiv Cel mai bun actor într-un rol secundar.

Şi noi am şi început să discutăm şi să ne alegem favoriţii. A fost un an variat şi plin de surprize pentru cinematografie (cu siguranţă ne aşteaptă mult mai multe şi în seara ceremoniei), aşa că iată care sunt predicţiile noastre pentru premiile Oscar 2018.

Cine va cânta la Premiile Oscar 2018

Artiştii celor cinci melodii originale nominalizate anul acesta la Oscaruri îşi vor relua melodiile şi le vor cânta live pe scenă la mult-anticipata ceremonie a Premiilor Academiei Americane de Film de pe 4 martie. Producătorii ceremoniei au anunţat săptămâna trecută lineup-ul, care va urma reprezentaţia presărată cu staruri de anul trecut: Justin Timberlake, John Legend, Sting, Lin-Manuel Miranda, şi Auli’i Cravalho din filmul Moana. Iată cine va cânta la ceremonia de decernare a Premiilor Oscar 2018.

Când sunt Premiile Oscar 2018

Ceremonia de decernare a Premiilor Oscar 2018 va avea loc pe 4 martie, începând cu ora 01:30 (ora României) la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles şi va fi difuzată live în România de către Digi24 şi Digi Film.