Sunt câteva mii de români care nu îşi fac griji cum va fi vremea de Revelion, pentru că şi-au făcut deja bagajele şi merg la sigur.

Au ales să treacă în noul an în ţări călduroase, pe plajă sau în mijlocul Oceanului. Chiar acum sunt pe drum spre Dubai, Tailanda ori Caraibe. Totuşi, mai bine de 80 la sută dintre ai noştri rămân în ţară, iar în topul preferinţelor se află Brasovul şi staţiunile de pe Valea Prahovei.

De un astfel de peisaj se vor bucura cei care au fugit de iarnă din ţară. Unii mai au doar câteva ore până vor ajunge la destinaţie

Anul acesta, mai mult ca niciodată, românii au început să călătorească către destinaţii exotice. În trend sunt Republica Dominicană, Mauritius, Tailanda.

Bugetul planificat pentru Dubai este de aproximativ 1400 de lei pe noapte. În capitalele europene, preţurile sunt mai mici.

Cea mai căutată destinaţie din ţară, pentru noaptea de Revelion, este Brasovul, cu un buget planificat de 576 de lei. Urmează Predealul şi Poiana Braşov, unde sumele cerute sunt mai mari cam cu 200 de lei. Cei care ajung în Sinaia au nevoie de un buget generos: 997 de lei, este mai scump chiar decât în Viena. În topul preferinţelor locale se afla şi Sibiul, Bran şi Azuga.

Bucureştiul se afla abia pe locul 26 în preferinţele românilor. În schimb, sunt câţiva turişti străini care ne vizitează capitala în această perioadă.

Agenţii de turism se aşteaptă să vândă primele bilete pentru Revelionul viitor, încă din luna ianuarie.