Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a anunţat luni că lansează programul "Litoralul pentru toţi”, în perioada 22 mai - 18 iunie, preţurile pornind de la 159 lei, pentru şase nopţi de cazare la un hotel de o stea, fără mic dejun, în sudul litoralului.

În program s-au înscris până în prezent 12 hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie 1.450 de locuri pe serie, ceea ce înseamnă că aproximativ 5.000 de turişti vor putea cumpăra vacanţe la tarife reduse pe litoralul românesc.

Programul special „Litoralul pentru Toţi” are aceleaşi tarife ca cele din ediţia de toamnă 2016, potrivit FPTR.Tarifele lansate prin program sunt mai mici cu până la 50% faţă de cele din vârf de sezon, spun oficialii patronatului.

Tarifele maximale pentru zona Mamaia – Constanţa – Eforie, pentru un sejur de şase nopţi/persoană, ajung în această ediţie la 235 lei, la un hotel de două stele, fără mic dejun, şi la 265 lei la un hotel de trei stele, fără mic dejun.

Tarifele cresc la 315 lei, la un hotel de două stele cu mic dejun şi la 425 lei la un hotel de trei stele cu mic dejun.

Cei care optează pentru un hotel de patru stele, cu mic dejun, trebuie să plătească 485 lei sau 605 lei, pentru un sejur la un hotel de cinci stele, cu mic dejun.

Tarifele maximale pentru sudul litoralului (staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche) sunt de 159 lei, pentru şase nopţi de cazare la un hotel de o stea, fără mic dejun, şi de 179 lei, la două stele, fără mic dejun.

Preţurile cresc la 199 lei pentru sejururile la un hotel de trei stele fără mic dejun şi pot ajunge la 469 lei, în cazul unui hotel de cinci stele cu mic dejun.